Links

Државни институции
Собрание
Влада
Претседател

Министерства
Министерство за одбрана
Министерство за внатрешни работи
Министерство за надворешни работи
Министерство за труд и социјална политика
Министерство за финансии
Министерство за образование и наука
Министерство за економија
Министерство за транспорт и врски
Министерство за здравство
Министерство за култура
Министерство за локална самоуправа
Министерство за животна средина и просторно планирање
Министерство за информатичко општество
Министерство за правда

Агенции и комисии
Агенција за млади и спорт
Агенција за иселеништво
Комисија за односи со верски заедници и религиозни групи
Агенција за развој и инвестиции
Агенција за државни службеници
Државен завод за статистика
Агенција за информации
Државен архив на РМ

 

Судство
Врховен суд на Република Македонија
Јавно обвинителство на Република Македонија
Народен правобранител на Република Македонија

 

Универзитети
Универзитет „Св. Кирил и Методиј„
ЈИЕ Универзитет
Европски Универзитет
Њу Јорк Универзитет Скопје
„Свети Климент Охридски„ Битола
ФОН – Прв приватен Универзитет

 

Телевизии
А1 Телевизија
Алсат-М Телевизија
Канал 5
МРТВ
Сител
Гура
ЕРА
Интел
Кисс
МакСпот
Орбис
Хана
Телма

 

Радија
Калал 77
Клуб ФМ
Македонско радио
Антена 5
Буба Мара
Вати
Гевгелија
Равел
Метрополис
Сити ФМ
Фортуна
Штип
Спортско Радио Канал 4

 

Весници
Вест
Вечер
Време
Дневник
Лајм
Македонски спорт
Нова Македонија
Утрински весник
Македонска информативна агенција
Макфакс

 

Списанија
Computer Bild Macedoniaќ
PlugIn
Веритас
Его
Капитал
Македонско Сонце
Форум
Лоби Прес он лине

 

ГО во регион и свет: Балкан
SEE Online
Balkan Civil Society Development Network
TRANSFUSE Association

Албанија
Albanian Center for Human Rights
Albanian Disability Rights Foundation
Albanian Helsinki Committee
BESA Foundation – a micro-finacne lending institution for small businesses
Children’s Human Rights Centre of Albania
Mjaft movement
The Children’s Human Rights Centre of Albania

Босна и Херцеговина
Bosniak Youth Network
Bosnian Helsinki Committee for Human Rights
Bosnian Women’s Initiative
Centres for Civic Initiative
EkoMreza BiH
Nansen Dialog Center – Sarajevo
Youth Information Agency

Србија
Civic Initiatives
Association of Women’s Initiatives
Balkan Youth Union
Belgrade Centre for Human Rights
General Association of Entrepreneurs of Belgrade
Helsinki Committee for Human Rights in Serbia

Црна Гора
Association Of Working Women Of Montenegro “Woman Today”
Center for the Development of Non-Governmental Organizations
Network for Affirmation of NGO Sector

Косово
SharriNet
Council for the Defence of Human Rights and Freedoms-Prishtina 

 

ГО во регион и свет: Европа
AIESEC Romania
Black Sea NGO Network
Black Sea University Foundation (BSUF)
Bulgarian Gender Research Foundation
Bulgarian Helsinki Committee
Bulgarian Human Resource Management and Development Association
Bulgarian Women’s Union
Bulgarian Youth Development Initiative
Center for the Study of Democracy
Central and Eastern European Networking Association
Centre for Information Service, Co-operation and Development of NGOs
Christian Aid
Civitas Foundation for Civil Society
Coalition 2000
Development NGOs in the enlarged EU
ECUMEST Association
European Center for Non-Profit Law (ECNL)
European NGO Confederation for Relief and Development
European Unioin
Evrika Foundation
Foundation “Information and Consultancy Centre”
Foundation for the Development of Small and Medium Sized Enterprises
International NGO Training and Research Center
Legal-information centre for NGOs – LIC
Management Accounting of Non Governmental Organisations (MANGO)
National Association of Providers of Training Services
National Center for Sustainable Development (Bucharest)
Ovidiu Sincai Social Democrat Institute Foundation
Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe
Romanian Human Resources Foundation
Slovenian platform of NGOs for development cooperation and humanitarian assistance
The Pokrov Foundation
Women’s Association of Romania

 

ГО во регион и свет: Свет
Alliance for Nonprofit Managament
Amnesty International
CARE
Civicus
Friends of the Earth International
Habitat for Humanity Europe and Central Asia
Oneworld
Reuters Foundation
The International Helsinki Federation for Human Rights
The Internet Center for Corruption Research
UNDP
USAID
World Bank

 

Владини и меѓувладини организации
Information Office of the Council of Europe – Skopje
International Management Group (IMG)
International Organization for Migration
MARRI Regional Centre in Skopje
Special Coordinator of the South Eastern Europe Stability Pact
Swiss Cooperation Office in Macedonia – Skopje
U.S. Agency for International Development
UNDP
United Nations
USAID Primary Education Project
World Bank’s Mission in Macedonia
World Health Organization
Германско друштво за техничка соработка (ГТЗ)
Клуб Полониа Скопје
Одделение за поддршка на политики – УНДП
Партнерство за безбедни и сигурни заедници (проект на УНДП)
Унапредување на згрижувањето и третманот на деца со пречки во развојот (проект на ГТЗ)
УНДП – Извештај за навремено предупредување
УНДП – Кампања за разоружување
Швајцарска програма за култура во Македонија – Про Хелветиа Скопје

 

Амбасади
Амбасада на Норвешка
Амбасада на Кралството на Холандија
Амбасада на Федерацијата на Русија
Амбасада на Германија
Амбасада на Швајцарија
Амбасада на Украина
Амбасада на САД
УНХЦР
ИОМ
Информативна канцеларија на Советот на Европа